Wegverharding

close-up van asfaltrand

Zowel Rijkswaterstaat als Gebr. van Kessel (onderdeel KWS) testen op de innovatiestroken verschillende typen wegverharding.

Asfalt - test RWS

De toerit naar verzorgingsplaats Kloosters bestaat uit twee innovatiestroken. Deze zijn bedoeld om duurzame bouw- en infra-innovaties te testen. Op dit gedeelte test Rijkswaterstaat verschillende soorten duurzaam asfalt. 

Resultaten onderzoek verjongingsmiddelen in asfalt (april 2024)

In juli 2022 startte een onderzoek naar de kwaliteit van verjongingsmiddelen in asfalt dat was aangebracht op de innovatiestroken bij InnovA58. In april 2024 presenteerden TNO en Rijkswaterstaat de resultaten. Daar was grote belangstelling voor van zo'n 50 ge├»nteresseerden van (betrokken) marktpartijen, kennisinstellingen, uit de bouwwereld en van Rijkswaterstaat. Bekijk de intergrale presentaties: Jeroen van der Meer (TNO): Vergelijkend onderzoek emissies, Sayeda Nahar (TNO): InnovA58 materiaal onderzoek (Engels), Liz Mensink Rijkswaterstaat): Hoe nu verder?

dorozichtige potjes met gele verjongingsmiddelen en zwarte asfaltmengsels
Onderzochte monsters van verjongingsmiddelen en asfaltmengsels

Asfalt - test Gebr. van Kessel

Gebr. van Kessel test duurzaam asfalt op het oostelijk deel van de door hen emissieloos aangelegde innovatiestroken. Dat zijn de stroken waar het verkeer bij het verlaten van de verzorgingsplaats overheen rijdt.

Bij de aanleg maakte Gebr. van Kessel o.a. gebruik van de eerste elekctrische asfaltspreidmachine in haar soort. Ook experimenteren zij met fundatie onder het asfalt.

Afbeeldingen

Registreren

Bekijk ook

Cookie-instellingen