De A58: een slimme en duurzame snelweg

Samenwerken aan een betere doorstroming op de A58

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We zorgen daarnaast voor een groene leefomgeving waarin u prettig en veilig kunt wonen, werken en reizen.  Rijkswaterstaat wil in 2030 volledig energieneutraal zijn, dat wil zeggen dat we over het totaal van onze werkzaamheden evenveel energie opwekken als we verbruiken. Ook gebruiken wij alleen producten die met dezelfde kwaliteit en waarde herbruikbaar zijn. Én we richten uw leefomgeving duurzaam in, dat wil zeggen: met producten die lang meegaan en die de aarde niet uitputten.

Verbreding A58 en innovaties

Dit geldt ook voor het project InnovA58, waarbij we de A58 tussen de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg verbreden van 2 naar 3 rijstroken. Die verbreding is nodig om de files op deze weg, en het daarmee samenhangende sluipverkeer in de dorpskernen rondom de A58, fors te verminderen. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Zo zorgen we er samen met kennispartners, medeoverheden, marktpartijen en omwonenden voor dat de A58 een slimme, duurzame en toekomstvaste snelweg wordt.


Denk mee!

We nodigen u van harte uit om met ons mee te denken. Speciaal daarvoor hebben we een interactieve website laten ontwikkelen. Daar kunt u door het klikken op de kaart reageren op de schets-ontwerpen voor de verbrede A58 in uw omgeving. Klik op onderstaande button om dit digitale platform te bezoeken.                         

A58 in Beeld


Laatste nieuwsberichten

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Laatste nieuwsberichten ","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}