InnovA58: unieke testomgeving voor duurzame innovaties

Translation in English of the main information on this website.

Wij zijn InnovA58, een project van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze beheert en ontwikkelt de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren in Nederland.

 Als grote speler in de aanleg en het onderhoud van de Nederlandse infrastructuur kan en wil Rijkswaterstaat echt het verschil maken. Onze ambitie is dan ook groots: in 2030 werken we volledig klimaatneutraal en circulair voor een duurzame leefomgeving. InnovA58 draagt hieraan belangrijk bij met haar living lab met vier proeftuinen aan de A58 bij Eindhoven, bij parkeerplaats Kloosters.

Sneller en gericht innoveren lukt alleen als we echt de krachten bundelen. Daarom werken we intensief samen met marktpartijen, mede-overheden en kennisinstellingen, omgevingspartners en vele afdelingen binnen Rijkswaterstaat. 

De andere deelprojecten van InnovA58, de wegverbredingen van de A58 tussen Eindhoven-Tilburg en Annabosch-Galder, lopen vertraging op vanwege de stikstofproblematiek. InnovA58 richt zich nu vooral op het testen en versnellen van duurzame innovaties. Geslaagde innovaties wil Rijkswaterstaat toepassen bij de wegverbredingen A58 en andere projecten.

Direct naar de interactieve plattegrond van het innovatieterrein van living lab InnovA58. De blauwe cijfers zijn daarin aanklikbaar. 

‘We doen het duurzaam of we doen het niet.’

Michele Blom, Directeur-generaal Rijkswaterstaat, 2022

 

 

 

 

Het laatste nieuws       

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"classic","showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Innovatief idee? 

Heb je een innovatief idee voor de A58, dan kun je dat aan ons kenbaar maken via het Innovatieloket van Rijkswaterstaat.

Innovatie aanmelden

 

 

 

Op de hoogte blijven? 

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief, die verschijnt 4 keer per jaar.

InnovA58-nieuwsbrief

 

 

 

Beeldbank

Wilt u mooi beeldmateriaal downloaden? Neem dan een kijkje in de beeldbank. Beelden gebruiken? Bronvermelding: InnovA58, Rijkswaterstaat.

Naar de beeldbank

 

 

 

 

 Innovaties in beeld

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Bekijk alle innovaties

 

 

 

 

InnovA58 logo

Snel naar 

Home 
Het project
Innovaties
Nieuws
Veelgestelde vragen
Contact

 

Contact

Heeft u een vraag of opmerking?
Laat het ons gerust weten. 

Contact opnemen

 

 

Cookie-instellingen