InnovA58 bij vakbeurs Infratech 2023

projectteam InnovA58 23-01-2023 794 keer bekeken

Maar liefst 20.844 bezoekers bezochten vorige week de vakbeurs InfraTech 2023 in Ahoy, Rotterdam. Op de beursvloer troffen ze meer dan 500 exposanten. Centraal thema: hoe werken we in de branche samen om de grote opgaven het hoofd te bieden? InnovA58 mocht uiteraard niet ontbreken.

Op de 15e editie van de belangrijkste infravakbeurs gonsde het van de broodnodige innovaties en samenwerkingsverbanden. Want de uitdagingen voor de markt liegen er niet om.

Bekijk de presentatie van InnovA58 bij Infratech 2023

InnovA58 draagt bij aan oplossingen voor uitdagingen

Terugkerend thema tijdens veel sessies was "de enorme opgaven waar we in Nederland in de komende jaren voor staan”. Waarmee niet alleen gedoeld werd op de enorme vervangings- en renovatieopgave van bruggen, viaducten, tunnels, sluizen en kademuren, maar ook op klimaatadaptatie, de energietransitie, woningtekorten, stikstof, circulair bouwen en niet te vergeten de forse tekorten aan personeel en materiaal.

podium met presentatie dia InnovA58

Ons Rijkswaterstaatproject InnovA58 draagt met al haar expertise én proeftuinen graag bij aan snelle vooruitgang op een aantal van deze belangrijke thema’s.

Oproep aan bedrijven met lef

Op vrijdagmiddag pakte Wies Vonck van InnovA58 het podium bij het inlooptheater van Rijkswaterstaat. Na een heldere presentatie over het project deed hij een oproep aan kleine en grote bedrijven met lef die een duurzaam concept hebben dat toe is aan een volgende testfase: meld je aan bij het Innovatieloket van Rijkswaterstaat. We bekijken in een gesprek graag of jouw duurzame en innovatieve concept een plaats kan krijgen in één van onze fysieke proeftuinen aan de A58.

Na presentatie stonden projectmanager Maarten Beer, omgevingsmanager Lilian Marcolina en Wies belangstellende bezoekers te woord.

mensen in groepje aan het praten

We hadden een aantal mooie gesprekken met bedrijven die wel oren hebben naar de mogelijkheden bij InnovA58. Dus wie weet, kunnen we komende tijd weer innovaties toevoegen in onze proeftuinen aan de A58.

Infratech 2023

Rijkswaterstaat bij Infratech 2023

Cookie-instellingen